Interview Carla

Carla: ‘theater voelt voor mij als thuiskomen’


Wat is je naam, leeftijd, en wat doe je in je dagelijkse leven?
Mijn naam is Carla van der Voorn, ik ben 53 jaar oud en werk in de buitendienst voor een farmaceutische groothandel. Ik bezoek klanten in het zuidwesten van het land en maak dus veel kilometers per week maar doe dit werk met groot plezier. Ik ben vrijwilliger bij Theater Ins Blau. Daarnaast woon ik samen met mijn zoon Justus van 18 en mijn dochter Lotte van 16.


Waarom denk je dat we je graag willen interviewen?

Ik denk dat jullie mij graag willen interviewen i.v.m. mijn liefde voor het theater en mijn gastvrijheid naar de theaterbezoekers. Mensen die een avond uitgaan zijn eigenlijk altijd vrolijk en ik ben blij daar een steentje aan te mogen bijdragen. Ik vind vrijwilligerswerk belangrijk en zie het op deze manier voor mezelf ook als een leuke avond uit, ik denk dat ik dat uitstraal en dat dat de meerwaarde is.


Wat betekenen de Leidse Schouwburg,  Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau voor jou?

Theater voelt voor mij als thuiskomen, het meest heb ik dit bij Theater Ins Blau omdat ik hier werkzaam ben. Het is kleinschalig en intiem, het contact met zowel de gasten als de artiesten is laagdrempelig en maakt het daarom voor mij zo mooi. Ik heb het voorrecht gehad om zelf een aantal keren op te treden in de Leidse Schouwburg met dansvoorstellingen. De Stadsgehoorzaal vind ik mooi vanwege de diversiteit, het ene moment sta je op een dansfeest en het andere moment een mooie muzikale voorstelling.


Wat was de eerste voorstelling/concert in één van deze drie huizen die je hebt gezien?

Ik woon sinds 1988 in Leiden en omgeving en moet wel even ver terugdenken wat mijn eerste voorstelling is geweest. Ik denk dat het een optreden is geweest van Ramses Shaffy, ik weet alleen niet meer of dit in de Leidse Schouwburg was of in de Stadsgehoorzaal. Hij had drie achtergrondzangeressen bij zich waarvan één Manuela Kemp. Het was echt prachtig!!


Welke artiest bewonder je en waarom?

Ik heb grote bewondering voor Ellen ten Damme. Ik vind haar een prachtige vrouw met zoveel talenten. Ze voelt zich overal thuis, of het nu in een theater is of in een tent op de parade, haar veelzijdigheid is groot! Ze haalt kracht uit haar passie en vak en dit vind ik erg mooi om te zien.


Wat zou je graag nog eens willen doen?

Mijn wens is om nog veel te reizen en ook in het buitenland theaters te bezoeken. Ik hou van de Moulin Rouge in Parijs en nu staat Friedrichstadt-Palast Berlijn hoog op mijn wensenlijstje.


Naar welke drie voorstellingen in aankomend seizoen kijk je uit en waarom?

De drie voorstellingen die ik komend seizoen graag wil zien zijn in Theater Ins Blau de dansvoorstelling van Krisztina de Châtel vanwege mijn voorliefde voor dans. In de Stadsgehoorzaal Benjamin van der Velden, een groot opkomend talent welke ik al vanaf het begin heb gevolgd. En in de Leidse Schouwburg de nieuwe voorstelling van 155, ik heb van deze dansgroep al diverse voorstellingen gezien en het plezier wat deze mannen hebben in combinatie met een groot talent maken me altijd weer blij.


Wil je verder nog iets kwijt?
Mijn levensmotto is voor altijd dansend door het leven. Door mijn vrijwilligerswerk bij Theater Ins Blau is mijn passie voor dans weer aangewakkerd en ben ik zelf weer actief gaan dansen. Ik bedank Theater Ins Blau voor de mogelijkheid om werk en passie het combineren.