Interview Anja

Anja: ‘veel mensen weten niet wat voor pareltjes aan theaters wij in Leiden hebben’


Wat is je naam, leeftijd, en wat doe je in je dagelijkse leven?

Ik ben Anja Boting-Keijzer, 59 jaar (3-10-1958). Zoals je ziet ben ik een echte Leidenaar, geboren op 3 oktober in de Leidse wijk de Kooi. Ik ben Supervisor Publieksservice bij de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, daarnaast ben ik echtgenote, moeder en een vervend wandelaarster.


Waarom denk je dat we je graag willen interviewen?

Omdat ik een vertrouwd gezicht ben voor de gasten in zowel de Leidse Schouwburg als de Stadsgehoorzaal.


Wat betekenen de Leidse Schouwburg en de  Stadsgehoorzaal voor jou?

Ik ben op 1-1-2006 in dienst gekomen bij de Leidse Schouwburg, nadat ik enkele jaren thuis was geweest voor de verzorging van mijn drie kinderen. Ik wilde naast huisvrouw/moeder weer wat anders om handen hebben en weer onder de mensen komen om wat te betekenen voor de maatschappij en ook weer eens wat meemaken.


Wat was de eerste voorstelling/concert in één van deze huizen die je hebt gezien?

Mijn 1e kennismaking met de Stadsgehoorzaal was op 12-jarige leeftijd samen met mijn opa en oma Mulder, die daar een Operette bijwoonde van de personeelsvereniging van de NZH. Met de Leidse Schouwburg kwam ik pas later in aanraking toen mijn kinderen een schoolvoorstelling daar hadden en ik als begeleider meeging.


Welke artiest bewonder je en waarom?

Peter Tuinman. Geen kapsones en hij neemt de tijd voor zijn gasten/fans na een voorstelling. Ik zie bij andere artiesten vaak wel iets anders, die weten niet hoe gauw ze het pand moeten verlaten.


Wat zou je graag nog eens willen doen?

Een rondreis maken door Canada gecombineerd met Oost-Amerika.


Naar welke drie voorstellingen in aankomend seizoen kijk je uit en waarom?

- 18 oktober in de Leidse Schouwburg: Driving Miss Daisy met Anne Wil Blankers (een avond toneel met een actrice van hoog allure)
- 2 & 3 november in de Leidse Schouwburg: Youp van ’t Hek (een heerlijk avondje cabaret met hoofdletters) 
- 22 november in de Leidse Schouwburg: The Clarks i.s.m. Johan Derksen, Johan Derksen Keeps The Blues Alive (een heerlijk avondje bluesmuziek). Heb hem afgelopen seizoen gezien en ga er weer heen. Het is echt genieten. 


Wil je verder nog iets kwijt?

Het grootste gedeelte van de Leidenaren en inwoners van de randgemeentes weten niet wat voor ‘Pareltjes’ aan theaters/concertgebouw wij in Leiden in ons midden hebben!