Bezoekersinfo en Huisregels

Bezoekersinfo

Uw bezoek
Kom op tijd
Laatkomers lopen het risico niet meer toegelaten te worden tot de voorstelling. Omdat het storend kan zijn voor zowel bezoekers aan een concert of voorstelling als voor het theater- of muziekgezelschap, geldt dat laatkomers alléén worden toegelaten als het optredende gezelschap hier geen bezwaar tegen heeft en als er gemakkelijk bereikbare (en onbezette) stoelen zijn. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Pauze- en eindtijden vindt u in de servicemail die wij een aantal dagen voor de voorstelling sturen.

Openingstijden foyers
Voor aanvang van een voorstelling of concert in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal zijn de foyers bij de betreffende zaal geopend vanaf 45 minuten voor aanvang. Bij een inleiding is het theater 15 minuten voor aanvang van de inleiding geopend.

Pauzedrankje, garderobe en programmaboekje
Bij vrijwel iedere voorstelling in de Leidse Schouwburg  en Stadsgehoorzaal is het gebruik van bewaakte garderobe, een drankje in de pauze en een programmatoelichting (bij klassieke concerten) bij de toegangsprijs inbegrepen. Heeft de voorstelling of het concert geen pauze, dan wordt uw drankje na afloop geserveerd.

Versterkt geluid? Pak de gratis wegwerp-oordoppen!
Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruik gemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt de keuze meestal bij het gezelschap. Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal vindt het belangrijk veilig en goed om te gaan met versterkt geluid.
Op verzoek kunt u gebruik maken van gehoorbescherming. Deze wegwerp-oordoppen kunt u gratis afhalen bij één van de garderobes.

Kaartverkoop
Kaarten kwijt?
Laat dan bij de kassa duplicaten printen. Hiervoor betaalt u € 2,50 per transactie. Ook is het mogelijk om kaarten opnieuw te downloaden via 'Mijn Theater'.

Verhinderd
U kunt uw kaarten tot 2 dagen voor de voorstelling of het concert annuleren. Administratiekosten bedragen hiervoor € 2,50 per kaart. Voor het resterende bedrag ontvangt u een digitaal tegoed dat onbeperkt geldig is. Dit tegoed is gekoppeld aan uw account en kunt u gebruiken als betaalmiddel bij nieuwe bestellingen. Dit kan zowel bij bestellingen via de website als bestellingen aan de kassa. 

Weet waar je koopt!
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen tegen woekerprijzen. Lees meer (www.weetwaarjekoopt.nl)

Wachtlijst
Als een voorstelling is uitverkocht, komt u op een wachtlijst te staan. Meer informatie over de wachtlijst vindt u op deze pagina.

Pinnen en contactloos betalen
Sinds 1 september 2015 kan er bij de informatie- en kaartverkoopbalie aan de Breestraat, aan de kassa in de Leidse Schouwburg en aan de bar in de foyers alleen nog maar gepind worden. Dit in verband met de veiligheid van ons personeel. Contant betalen is niet meer mogelijk.

Wijzigingen
In de programmering kunnen wijzigingen optreden in bijvoorbeeld speeldata, programma of rolverdeling. Wijzigingen kunt u vinden op de website. Indien nodig wordt u persoonlijk via e-mail, telefoon of post geïnformeerd.
Kunt u daarom wijzigingen in uw adresgegevens op tijd aan ons doorgeven? Dit kan via informatie en Kaartverkoop. Programma- of rolwijzigingen geven geen recht op restitutie.

Leeftijdsindicatie
Bij jeugdvoorstellingen en -concerten staan leeftijdsindicaties. Dit op nadrukkelijk verzoek van de spelers. U wordt aangeraden deze te hanteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend. Bij verschillende (jeugd)voorstellingen staat een kindprijs. Deze geldt voor kinderen t/m 12 jaar. Het kan zijn dat u bij de kaartcontrole gevraagd wordt om de leeftijd van uw kind aan te tonen.

Helaas kunnen baby's niet bij een voorstelling aanwezig zijn. Uitzondering zijn de Babyconcerten.

Stoelverhoger
Theaterstoelen zijn berekend op de maten van volwassenen. Maak daarom voor uw kinderen gebruik van de gratis stoelverhogers! Deze zijn voor aanvang verkrijgbaar bij de garderobe.

 

Huisregels

Algemene Bezoekersvoorwaarden VSCD
Wij streven ernaar uw bezoek aan onze huizen (de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden) een optimale beleving te laten zijn. Om het verblijf voor alle bezoekers en medewerkers zo prettig mogelijk te houden, gelden bij ons onderstaande huisregels. Deze huisregels zijn in lijn met de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD. Voor de uitgebreide voorwaarden verwijzen wij u naar de website van de VSCD.

Consumpties
In de huizen mogen drankjes en/of etenswaar genuttigd worden, mits aangeschaft in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal. Het is niet toegestaan meegebrachte consumpties te nuttigen.

Mobiele telefoons
Wij verzoeken u om uw mobiele telefoon of andere apparatuur die hinderlijke geluiden of signalen af kunnen geven uit te schakelen. Moet u omwille van uw werk per se bereikbaar zijn, meldt dit dan svp bij één van onze medewerkers.

Fotograferen, filmen en geluidsopnamen
Zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal en het optredend theater- of muziekgezelschap is het maken van foto-, video- of geluidsopnamen niet toegestaan. Selfies, snapshots of filmpjes met uw mobiele telefoon dus ook niet.

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal behoudt zich het recht voor van het evenement waarbij de bezoeker aanwezig is beeld- en/of geluidsopnamen te (doen) maken. Daarvan wordt op de dag zelf melding gemaakt. Indien u niet (herkenbaar) in beeld wenst te komen, kunt u dat aangeven bij fotograaf en/of onze medewerkers.

Roken en drugs
Roken, evenals het gebruik van (soft- en hard)drugs, is niet toegestaan in de huizen.

Eigen risico
Uw verblijf in onze huizen is voor eigen rekening en risico.

Algemene gedragingen
Gedurende uw verblijf in de huizen dient u zich in overeenstemming met de openbare orde, de goede zeden en de met betrekking tot de aard van het bezochte evenement geldende regels van fatsoen te gedragen: agressie, drugsgebruik en dronkenschap zijn niet toegestaan. Bij overtreding van een of meer van de huisregels zijn onze medewerkers gerechtigd u verdere toegang tot het evenement te weigeren, zonder dat u recht heeft op restitutie.