LIBC Publieksdag: Eet Je Slim

 

Klant Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC)
Bezoekersaantallen 800 bezoekers
Locatie Grote Zaal in de Stadsgehoorzaal
Soort event Publieksdag

DE KLANT
Het LIBC is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden en het LUMC om onderzoek uit te voeren naar de werking van brein en cognitie. Het doel is uitwisseling van kennis en expertise en het stimuleren van een interdisciplinaire samenwerking. Jaarlijks organiseert het LIBC een openbaar publiekssymposium om onderzoeksresultaten te delen met het publiek met steeds wisselende thema’s. Dit jaar was het thema ‘Eet (je) Slim.’ Organisatoren Mattanja Latuhihin en Soraya Arthur kozen voor het vijfde jaar op rij voor de Stadsgehoorzaal om de LIBC publieksdag te huisvesten.

 

  ‘Wij wilden graag een locatie met een fijne sfeer en voldoende
technische mogelijkheden. De Stadsgehoorzaal sloot perfect
aan op mijn wensen en de samenwerking bevalt altijd heel goed.’
 

 

HET EVENT
Het LIBC zocht een locatie  met een fijne ambiance  en genoeg ruimte voor het aantal bezoekers. Naast een zaal voor het plenaire gedeelte, moest er ook genoeg ruimte zijn voor informatiestands. De facilitaire voorzieningen moesten goed geregeld zijn en veel zorgen van de organisatie van het LIBC uit handen nemen. De grote zaal van de Stadsgehoorzaal bleek de perfecte locatie voor de publieksdag te zijn. De organisatie hoefde zich niet druk te maken over de voorzieningen. Zo verzorgde de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal de kaartverkoop van het congres. Ook regelden zij de koffie, goede technische materialen en natuurlijk een prachtige zaal. De organisatie van het LIBC hoefde zich alleen nog met het programma bezig te houden. 

 

 

‘De faciliteiten zijn bij de Stadsgehoorzaal altijd ontzettend goed
geregeld, zo hoeven wij ons alleen druk te maken over het
programma, dat is prettig!’

 

 

HET RESULTAAT
Het resultaat was een informatief en leerzaam symposium, waar een zeer divers publiek op af kwam.  De interactie met het publiek werkte goed en er werden veel vragen gesteld. De organisatie kon zich focussen op het evenement en kon de facilitaire zaken in alle rust overdragen aan het team van de Stadsgehoorzaal. De reacties van de bezoekers van de publieksdag waren erg positief. De zaal had de juiste sfeer om de inhoud extra kracht bij te zetten. Mattanja en Soraya beschreven het congres als een feestje: het was echt een geweldige dag. 

 

  ‘Wij zijn heel blij met de samenwerking tussen het LIBC en de
Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal! Zo tevreden, dat wij de
data voor de komende jaren nu alvast vastgelegd hebben.’
 

 

 red. Esther van der Vliet