Landelijk Notarieel Studenten Congres

 

Klant Landelijk Notarieel Studenten Congres (LNSC)
Bezoekersaantallen 290 studenten en 17 notariskantoren
Locatie Stadsgehoorzaal Leiden
Soort event Congres, Diner & Feest

DE KLANT
Het LNSC wordt jaarlijks georganiseerd voor alle notarieel studenten van Nederland en de bijbehorende vakgroepen. Er werken vijf steden mee: Leiden, Groningen, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam. Ieder jaar wordt het congres in één van deze steden georganiseerd door het bestuur van een stichting, dat volledig bestaat uit studenten. Dit jaar was het de beurt aan Leiden. Het bestuur, onder leiding van Rosalie Wols, koos voor de Stadsgehoorzaal als locatie.

 

  ‘We hadden veel verschillende ruimtes nodig,
voor groepen die varieerden in grootte en opstelling.
Deze ruimtes wilden we voor een optimale doorstroming
het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar hebben.
De Stadsgehoorzaal had voor bijna al onze activiteiten
geschikte ruimtes onder één dak.’
 

 


HET EVENT
Het event bestond uit verschillende onderdelen: het symposium, een lunch, workshops van de notariskantoren, een netwerkborrel, een diner en een afsluitend feest. Voor al deze onderdelen waren verschillende ruimtes nodig, wat zorgde voor een enorme logistieke uitdaging. Naast een plenaire ruimte, een ruimte voor catering en voor de borrel en het feest, moest er een plaats gevonden worden voor de 17 workshops van alle notariskantoren. Als oplossing betrok het team van de Stadsgehoorzaal het Volkshuis bij het evenement. Deze locatie werd gebruikt om een aantal workshops te huisvesten. Het is op loopafstand van de Stadsgehoorzaal en daarmee de ideale locatie. De gasten werden in goede banen begeleid naar de juiste ruimtes.

 

 

‘Wat de locatie ideaal maakt, en waar ik eerder nog niet
bij stil had gestaan, is dat het een theater is. Ze zijn
gewend om grote groepen in goede banen te leiden.’

 

 


DE RESULTATEN
Het resultaat was een interessant congres voor alle partijen. Het symposium was erg leerzaam en de workshops en de borrel zorgden voor netwerkmogelijkheden voor de studenten en voor mogelijkheden tot werving en selectie voor de notariskantoren. Ook het diner werd goed ontvangen door iedereen en het feest werd als perfecte afsluiter ervaren. De reacties over de hele dag waren zeer positief. De gasten vonden de locatie erg mooi en vonden alles zeer goed geregeld.

 

 

‘Het team van de Stadsgehoorzaal heeft fantastisch werk
verricht. Ze haalden precies uit ons hoofd, wat wij voor ons
evenement wilden. Zij namen ons heel serieus en waren echt
enthousiast over ons evenement.
En dat had een positieve
wisselwerking.’

 

 

red. Esther van der Vliet