Afscheidsreceptie Adam Cohen

 

Klant Centre for Human Drug Research
Bezoekersaantallen 400 personen
Locatie Leidse Schouwburg
Soort event Receptie

DE KLANT
De receptie werd georganiseerd door het Centre for Human Drug Research (CHDR). Adam Cohen (directeur CHDR) nam na 30 jaar afscheid van de organisatie. Ter ere van zijn afscheid organiseerde hij een receptie, waarvoor hij een locatie zocht. Hij wilde graag een locatie in Leiden, omdat zijn organisatie ook daar gevestigd zit. De voorkeur van Adam Cohen lag bij een klassiekere locatie. Een moderne zaal vindt hij minder feestelijk voor dit soort aangelegenheden. Een schouwburg was voor hem het meest ideale plaatje, waarmee de zoektocht al snel uitkwam bij de Leidse Schouwburg. Dit theater bleek de perfecte locatie voor Adam Cohens afscheidsreceptie.

 

  ‘De uitstraling van de Leidse Schouwburg heeft echt een rol
gespeeld in het maken van de beslissing. Die zaal heeft gewoon
een bepaalde aantrekkingskracht, daar kon ik niet onderuit.’
 

 

HET EVENT
Het evenement zelf verliep heel soepel. Naast het zaalprogramma, was er een lange pauze in festivalthema gepland. Dit hield in dat er door het gehele pand op verschillende plaatsen muzikanten en foodstands te vinden waren. De bezoekers van de receptie konden door de Leidse Schouwburg lopen om te proeven en te luisteren. Het team van de Stadsgehoorzaal zorgde ervoor dat de bezoekers de juiste plaatsen wisten te vinden. Door de verschillende locaties in te zetten, werd het niet op één plek heel druk, wat prettig was. Ook de muzikanten en chef-koks vonden het heel goed geregeld. Men kon snel schakelen in de communicatie met de medewerkers van de Leidse Schouwburg, dat maakte alles een stuk makkelijker. 

 

  ‘Als ik dacht: “mensen moeten naar boven, weten ze dat wel?”
Dan stond de evenementmanager van de Leidse Schouwburg al
borden op te hangen om mensen naar boven te leiden’
 

 

DE RESULTATEN
Het resultaat was een zeer geslaagd evenement. Adam Cohen was zeer positief. Ook bezoekers benaderden de organisatie om te bevestigen hoe goed het allemaal geregeld was. Het eten was goed, de muziek bracht een fijne sfeer en het festival thema maakte dat iedereen een geweldige avond had. Voorafgaand aan het evenement verliep de communicatie goed en snel. Alles was daardoor tot in de puntjes voorbereid. Het organiserende team kon ongestoord mee feesten met de bezoekers. Zij konden de organisatie volledig overlaten aan het team van de Leidse Schouwburg.

 

  ‘De Leidse Schouwburg heeft het écht waargemaakt. Ik heb
alleen maar goede en enthousiaste verhalen gehoord van
iedereen. De locatie gaf een goed gevoel.’
 

 

red. Esther van der Vliet