Kamermuziekweekend Mozart Strijkkwartetten

Quartetto di Cremona

Het is een echt Leidse weekendtraditie aan het worden: 's middags - 's avonds - 's ochtends - 's middags een kwartettenfestival in de Aalmarktzaal. Eerder waren Sjostakovitsj en Beethoven de componisten-van-dienst, nu is Mozart aan de beurt. 23 kwartetten schreef hij, en daarvan krijgt u de ‘rijpere’, de laatste tien uit de jaren 1782-1790. Volop verstrooiing, jachtklanken, bloeiende lyriek, hoogten, diepten, dissonanten zelfs, maar ook de ware melancholieke ernst van het voldragen strijkkwartet. Mozart is alles-in-één!

Tijdens het op een na donkerste weekend van het jaar kunt u zich warmen aan tien strijkkwartetten van Mozart door het vermaarde Quartetto di Cremona. Dit kwartet mag (na onder andere het Tokyo en het Hagen
kwartet) het viertal Stradivarius-instrumenten bespelen dat ooit het bezit was van Niccolo Paganini. Cristiano Gualco en Paolo Andreoli spelen op Stradivarius-violen uit 1727 en 1680, Simone Gramaglia op een Stradivarius-altviool uit 1731 en Giovanni Scaglione op de uiterst zeldzame Stradivarius-cello uit 1736. Tijdens vier concerten hoort u de zes Haydn-kwartetten (waaronder 'Lente', 'Jacht' en 'Dissonanten'), 'Hoffmeister' en de drie Pruisische kwartetten. Tijdens dit festival heeft u de unieke kans om deze schitterende instrumenten en hun meesters te beluisteren. 

In de Groene Amsterdammer is onlangs dit mooie ariktel verschenen over de ‘Haydnkwartetten’ van Mozart.

Bij bezoek aan minimaal één van de concerten kunt u gratis de lezing van Sabine Lichtenstein reserveren en bijwonen.

U kunt alle concerten bezoeken met een passe-partout voor €75. Dit passe-partout is te bestellen via 071 - 516 3881. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Let op: een passe-partout aanschaffen met de kortingscode van de NRC aanbieding, kan alleen telefonisch. Neemt u in dat geval contact op met de kassa: 071 516 38 81 (openingstijden van ma t/m za van 13.00 tot 18.00 uur).