Kamermuziekweekend Mozart Strijkkwartetten

Quartetto di Cremona

Het is een echt Leidse weekendtraditie aan het worden: 's middags - 's avonds - 's ochtends - 's middags een kwartettenfestival in de Aalmarktzaal. Eerder waren Sjostakovitsj en Beethoven de componisten-van-dienst, nu is Mozart aan de beurt. 23 kwartetten schreef hij, en daarvan krijgt u de ‘rijpere’, de laatste tien uit de jaren 1782-1790. Volop verstrooiing, jachtklanken, bloeiende lyriek, hoogten, diepten, dissonanten zelfs, maar ook de ware melancholieke ernst van het voldragen strijkkwartet. Mozart is alles-in-één!

Tijdens het op een na donkerste weekend van het jaar kunt u zich warmen aan tien strijkkwartetten van Mozart door het vermaarde Quartetto di Cremona. Dit kwartet mag (na onder andere het Tokyo en het Hagen
kwartet) het viertal Stradivarius-instrumenten bespelen dat ooit het bezit was van Niccolo Paganini. Cristiano Gualco en Paolo Andreoli spelen op Stradivarius-violen uit 1727 en 1680, Simone Gramaglia op een Stradivarius-altviool uit 1731 en Giovanni Scaglione op de uiterst zeldzame Stradivarius-cello uit 1736. Tijdens vier concerten hoort u de zes Haydn-kwartetten (waaronder 'Lente', 'Jacht' en 'Dissonanten'), 'Hoffmeister' en de drie Pruisische kwartetten. Tijdens dit festival heeft u de unieke kans om deze schitterende instrumenten en hun meesters te beluisteren. 

Bij bezoek aan minimaal één van de concerten kunt u gratis de lezing van Sabine Lichtenstein reserveren en bijwonen.

U kunt alle concerten bezoeken met een passe-partout voor €75. Dit passe-partout is te bestellen via 071 - 516 3881. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.