Corona protocol

Hoe gaan de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal om met de 1,5 meter en corona maatregelen?

For english click here.

Juni 2021: Vanaf heden is een mondkapje niet langer verplicht. Momenteel placeren we op anderhalve meter en is testen voor toegang niet nodig.

We zijn heel blij dat we jullie weer kunnen verwelkomen in onze theater- en concertzalen! Hoe doen we dat op een veilige manier voor bezoekers en onze medewerkers? Dat lees je in ons 1,5 meter maatregel protocol.

In dit protocol gaan we hoofdzakelijk uit van bepalingen en oplossingen voor de zogeheten publieksruimtes. De focus in het protocol ligt dus op de ontvangst van bezoekers bij evenementen en voorstellingen. Wat er achter de schermen en op het toneel gebeurt is voor een belangrijk deel afhankelijk van de producenten en leveranciers. Daar zullen specifieke richtlijnen en oplossingen vastgesteld worden om de 1,5 meter afstand te waarborgen. We zullen in samenwerking met hen tot aanvullende oplossingen komen. In dit protocol is hiervoor een aantal kaders aangegeven waarbinnen sprekers en technici zich dienen te houden.

De belangrijkste hygiënemaatregelen vind je hieronder, graag verwijzen we je ook naar het gehele protocol. Mocht je vragen hebben over of toevoegingen van maatregelen die niet in het protocol zijn opgenomen? Mail dan svp naar info@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of specifiek ten aanzien voor kaartverkoop naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Huisregels

Hieronder zetten we onze nieuwe, toegevoegde, huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en prettig bezoek voor je op een rij. Lees je ze even door?  

Ben je bij ons te gast, dan ga je akkoord met de onderstaande regels, om jezelf, maar ook de andere bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.  

 • Het is verplicht om je kaarten vooraf online te bestellen via de website. De kaartverkoopbalie is vanwege de corona-maatregelen alleen een half uur voor aanvang van een voorstelling geopend.  
 • Lukt het je niet om online kaartjes te bestellen, dan kun je ook bellen naar 071 516 3881 (ma en do van 9.00 tot 12.00 uur) of een mailtje sturen naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl
 • Voor het reserveren van een rolstoelplek kun je mailen naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl
 • We stellen bezoekers online en bij binnenkomst een aantal vragen over hun gezondheid (dit is de verplichte gezondheidscheck). Hebben jij of mensen uit jouw gezelschap verkoudheids-, griep- of coronaklachten, dan moeten we je de toegang ontzeggen.  
 • Check vooraf of jij en je gezelschap klachten hebben. Is dat het geval, mail ons via kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Als je vóór de voorstelling mailt, zetten wij het bedrag van je kaarten om in een digitaal tegoed dat onbeperkt geldig is.   
 • We werken niet met vaste stoelnummers maar zorgen voor een ruime spreiding in de zaal. Een van onze medewerkers zal je de stoelen aanwijzen, de kaarten zijn ongeplaceerd.  
 • Kom niet eerder dan 30 minuten voor aanvang. 
 • De garderobe is gesloten; jassen mogen mee de zaal in. 
 • Toiletafspraken. De toiletten zijn geopend voor gebruik. We verzoeken onze gasten voldoende afstand te behouden. NB: Tijdens de voorstelling is het niet zomaar mogelijk naar uw oorspronkelijke plaats terug te gaan, ivm passeren van andere gasten. Onze servicemedewerkers zullen u de mogelijkheden voorleggen.
 • De bar is niet geopend. Wil je na afloop nog een drankje om gezellig na te praten? Dat kan in Grand Café Van ’t Huis. Uiteraard is ook hier de ontvangst op 1,5 meter afstand. Reserveren kan via info@grandcafevanthuis.nl.  
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel. 
 • Houd je aan de aangegeven routing en houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers.  
 • Blijf thuis bij verkoudheid, griepklachten of koorts! 

 

Lees het volledige protocol hier.

Bekijk de veelgestelde vragen over de 1,5 meter maatregelen hier.