Coronaprotocol

Hoe gaan de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal om met de coronamaatregelen?

For english click here.

We zijn weer open en mogen weer op volledige capaciteit onze gasten verwelkomen, zónder anderhalve meter afstand – maar voorlopig wel nog even met de CoronaCheck-app. Een maatregel die sinds 25 september is ingesteld door de overheid. Dat betekent dat we je bij de toegang vragen om de QR-code in je CoronaCheck-app, en dat vraagt wat meer van je dan je normaal bij een theaterbezoek gewend bent.

Mocht je besluiten om hierdoor jouw voorstelling of concert te willen annuleren, dan kun je uiteraard jouw kaarten retourneren. Neem in dat geval contact op met onze afdeling kaartverkoop via kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of telefonisch op 071 516 3881. Er wordt €2,50 per kaart administratiekosten in rekening gebracht.

Een QR-code/coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app is op drie manieren te verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs: Een volledig coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf veertien dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs: Een bewijs dat je minder dan zes maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Negatief testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een coronatest.


Open de CoronaCheck-app op je smartphone om het Nederlands coronatoegangsbewijs op te halen. Heb je geen smartphone? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen. Let op! Bij vertoon van de CoronaCheck-app zullen wij ook vragen naar je geboortedatum of identiteitsbewijs.

De belangrijkste hygiënemaatregelen vind je hieronder, graag verwijzen we je ook naar het gehele protocol. Mocht je vragen hebben over of toevoegingen van maatregelen die niet in het protocol zijn opgenomen? Mail dan naar info@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of specifiek ten aanzien voor kaartverkoop naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Huisregels

Hieronder zetten we onze nieuwe, toegevoegde, huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en prettig bezoek op een rij. Lees je ze even door?  

Ben je bij ons te gast, dan ga je akkoord met de onderstaande regels, om jezelf, maar ook de andere bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.  

  • We vragen om de QR-code in je CoronaCheck-app. Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten vanaf 17 september bij de ingang van het gebouw een zogenaamd coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona.
  • Check vooraf of jij en je gezelschap klachten hebben. Is dat het geval, mail ons via kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Tot twee uur voor aanvang van de voorstelling kun je mailen om je kaarten te annuleren vanwege klachten. Wij zetten het bedrag van je kaarten minus € 2,50 annuleringskosten per kaart om in een digitaal tegoed dat onbeperkt geldig is.    
  • De deuren gaan maximaal 45 minuten voor aanvang open. 
  • Blijf thuis bij verkoudheid, griepklachten of koorts! 

 De garderobe, toiletten en de bar zijn gewoon weer geopend. We kunnen je dus weer een volledig avondje uit bieden.

Lees het volledige protocol hier.

Bekijk de veelgestelde vragen over de maatregelen hier.