Coronaprotocol

Hoe gaan de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal om met de coronamaatregelen?

For english click here.

Onlangs heeft de overheid in de nieuwe maatregelen aangekondigd dat er bij vertoning van kunst en cultuur voor meer dan 75 personen, moet worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen. De culturele sector is afgelopen anderhalf jaar dusdanig lang dicht geweest dat wij als schouwburgen en concertzalen de artiesten en gezelschappen zoveel mogelijk willen helpen de zalen weer te vullen. Dat betekent dat de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal voor toegang vanaf heden vraagt om de QR-code in je CoronaCheck-app.

Door te werken met coronatoegangsbewijzen, kunnen de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, tot we op 25 september terug gaan naar 100% zaalcapaciteit, de zaal voor tweederde vullen. Dit betekent ongeveer 300 bezoekers in de Leidse Schouwburg en ongeveer 500 bezoekers in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal. Vanaf 25 september zullen we 100% capaciteit hanteren. Let op! In beide gevallen zit je niet op anderhalve meter van je medebezoekers.

Mocht je besluiten om hierdoor jouw voorstelling of concert te willen annuleren, dan kun je uiteraard jouw kaarten retourneren. Neem in dat geval contact op met onze afdeling kaartverkoop via kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of telefonisch op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur op 071 516 3881. Er wordt wel €2,50 per kaart administratiekosten in rekening gebracht.

Een QR-code/coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app is op drie manieren te verkrijgen:

 • Vaccinatiebewijs: Een volledig coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf veertien dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
 • Herstelbewijs: Een bewijs dat je minder dan zes maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Negatief testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een coronatest.


Open de CoronaCheck-app op je smartphone om het coronatoegangsbewijs op te halen. Heb je geen smartphone? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen.

De belangrijkste hygiënemaatregelen vind je hieronder, graag verwijzen we je ook naar het gehele protocol. Mocht je vragen hebben over of toevoegingen van maatregelen die niet in het protocol zijn opgenomen? Mail dan naar info@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of specifiek ten aanzien voor kaartverkoop naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Huisregels

Hieronder zetten we onze nieuwe, toegevoegde, huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en prettig bezoek op een rij. Lees je ze even door?  

Ben je bij ons te gast, dan ga je akkoord met de onderstaande regels, om jezelf, maar ook de andere bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.  

 • We vragen om de QR-code in je CoronaCheck-app. Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten vanaf 17 september bij de ingang van het gebouw een zogenaamd coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona.
 • Check vooraf of jij en je gezelschap klachten hebben. Is dat het geval, mail ons via kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Tot twee uur voor aanvang van de voorstelling kun je mailen om je kaarten te annuleren vanwege klachten. Wij zetten het bedrag van je kaarten minus € 2,50 annuleringskosten per kaart om in een digitaal tegoed dat onbeperkt geldig is.    
 • De deuren gaan maximaal 45 minuten voor aanvang open. 
 • De garderobe is tot nader orde gesloten; jassen mogen mee de zaal in. 
 • De toiletten zijn geopend voor gebruik. We verzoeken onze gasten voldoende afstand te behouden. 
 • De bar is voorlopig nog niet geopend. Wil je na afloop nog een drankje om gezellig na te praten? Dat kan in Grand Café Van ’t Huis. Uiteraard is ook hier de ontvangst op 1,5 meter afstand. Reserveren kan via info@grandcafevanthuis.nl.  
 • Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op.  
 • Blijf thuis bij verkoudheid, griepklachten of koorts! 

 

Lees het volledige protocol hier.

Bekijk de veelgestelde vragen over de maatregelen hier.