Corona protocol

Hoe gaan de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal om met de 1,5 meter en corona maatregelen?

For english click here.

We zijn heel blij dat we jullie weer kunnen verwelkomen in onze theater- en concertzalen! Hoe doen we dat op een veilige manier voor bezoekers en onze medewerkers? Dat lees je in ons 1,5 meter maatregel protocol.

In dit protocol gaan we hoofdzakelijk uit van bepalingen en oplossingen voor de zogeheten publieksruimtes. De focus in het protocol ligt dus op de ontvangst van bezoekers bij evenementen en voorstellingen. Wat er achter de schermen en op het toneel gebeurt is voor een belangrijk deel afhankelijk van de producenten en leveranciers. Daar zullen specifieke richtlijnen en oplossingen vastgesteld worden om de 1,5 meter afstand te waarborgen. We zullen in samenwerking met hen tot aanvullende oplossingen komen. In dit protocol is hiervoor een aantal kaders aangegeven waarbinnen sprekers en technici zich dienen te houden.

De belangrijkste hygiënemaatregelen vind je hieronder, graag verwijzen we je ook naar het gehele protocol. Mocht je vragen hebben over of toevoegingen van maatregelen die niet in het protocol zijn opgenomen? Mail dan svp naar info@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of specifiek ten aanzien voor kaartverkoop naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

(Hygiëne)maatregelen

  1. Schud geen handen en vermijd fysiek contact met anderen.
  2. Was regelmatig je handen (minimaal 6x per dag) per keer minimaal 20 seconden met water en zeep, waarna handen gedroogd worden met papieren handdoek of blazer.
  3. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  4. Gebruik papieren zakdoeken om je neus te snuiten en gooi deze daarna direct weg in een afsluitbare vuilbak. Was daarna je handen.

 
Maatregelen bij gezondheidsklachten

  1. Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
  2. Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

 

Lees het volledige protocol hier.

Bekijk onze huisregels en de veelgestelde vragen over de 1,5 meter maatregelen hier.