CKV aanbod

Beleef Theater

CKV - Kennis maken met theater? Culturele en kunstzinnige vorming is een vak dat op Nederlandse middelbare scholen wordt gegeven.
Ontdek het CKV aanbod voor scholen van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal voor seizoen 2019-2020.

Voor scholen
De voorstellingen hieronder worden aangeboden tegen het CKV-tarief van slechts € 12,50!
Voor een aantal voorstellingen geldt een maximum aantal kaarten of een minimale leeftijd.

Mocht je kaarten willen reserveren voor je klas of heb je vragen, neem dan contact op met Linda van Zijp.
Bij voorkeur per mail LindavanZijp@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of via 071 516 3867.

 

Speciaal aanbod: Classic Tour 

                                                                                 

De Classic Tour is verrassend, interactief en spannend; Een aanrader voor alle brugklassen en voor iedereen die van oersterke verhalen houdt.
Tijdens een theatrale rondleiding door het theater wordt je meegenomen naar het ontstaan van het theater: De Griekse Tragedie. Van het stookhok in de kelder tot de kostuumrekken op zolder. Van kleedkamers tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Je leert over mythen, over de grote drie tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische maar ook komische gebeurtenissen.

En je mag meedoen. Je speelt in het koor of zit in het houten Paard van Troje. Je wacht als soldaat in de haven, omdat er geen wind is om weg te zeilen of je wordt gevraagd je mond te houden over de plannen van een moordenares. Ondertussen zie je hoe het theater in deze tijd wordt gemaakt; van tekst tot uitvoering en van idee tot decorontwerp. En zo zijn ontstaan en uitvoering van het theater in een rondleiding met elkaar versmolten.

De Classic Tour is een theateravontuur onder begeleiding van professionele acteurs voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo en gymnasium.

De Classic Tour is een co-productie van The 2B or not 2B Company en Aluin.

               

Data: 10,11,12,17,18,19 maart


Aanvangstijden: 10:00 & 13:00


Kosten:
12,50 per leerling