Cabaret in Leiden

Leiden is de cabaret stad van Nederland met de Leidse Schouwburg als stralend middelpunt.

Verscheidene grote namen staan jaarlijks in de Leidse Schouwburg en komen door de jaren terug voor try-outs, premières en dernières.
Daardoor is er altijd een mooi en uitgebreid cabaret aanbod in de schouwburg.

Daarnaast is de Leidse Schouwburg de locatie van het Leids Cabaret Festival (LCF), waar nieuw talent een podium krijgt en maken we de weg, van een aanstormend cabaretier, van begin tot einde mee.

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal programmeert tevens "Lachstof" in Theater Ins Blau. Hier kunnen winnaars en deelnemers van cabaretfestivals een avondvullend programma ten tonele brengen.

Wanneer een cabaretier al wat meer reuring heeft gecreëerd, kunnen ze in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal worden geprogrammeerd, waar ze voor een groter publiek spelen. 

Vele mooie kansen dus voor zowel cabaretier als bezoeker.

Bekijk het cabaret aanbod hieronder.

 

Thema's & Series

Lachstof in Theater Ins Blau

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal programmeert opkomend cabaret talent in Theater Ins Blau. Ontdek de nieuwe generatie cabaretiers bij Lachstof
Het zesde seizoen van Lachstof wordt nóg beter en leuker, want je krijgt elke avond maar liefst drie aanstormende talenten te zien! 

Leids Cabaret Festival

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival is meer dan alleen een cabaretwedstrijd waarbij een jury -en publieksprijs worden uitgereikt. De periode voorafgaand aan de finale avond in de Leidse Schouwburg is minstens zo belangrijk... Juist dat maakt meedoen aan het Leids Cabaret Festival zo'n te gekke ervaring!


 

Voorstellingen