Cabaret in Leiden

Leiden is de cabaretstad van Nederland met de Leidse Schouwburg als stralend middelpunt!

Verscheidene grote namen staan jaarlijks in de Leidse Schouwburg en komen door de jaren terug voor try-outs, premières en dernières. Daardoor is er altijd een mooi en uitgebreid cabaretaanbod in de schouwburg.

Daarnaast is de Leidse Schouwburg de locatie van het Leids Cabaret Festival (LCF), waar nieuw talent een podium krijgt en maken we de weg, van een aanstormend cabaretier, van begin tot einde mee.

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal programmeert tevens Lachstof in Theater Ins Blau. Hier kunnen winnaars en deelnemers van cabaretfestivals een avondvullend programma ten tonele brengen.

Wanneer een cabaretier al wat meer reuring heeft gecreëerd, kunnen ze in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal worden geprogrammeerd, waar ze voor een groter publiek spelen. Vele mooie kansen dus voor zowel cabaretier als bezoeker.

Bekijk het cabaretaanbod hieronder.

 

Thema's & Series

Lachstof

De Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal programmeert opkomend cabaret talent. Ontdek de nieuwe generatie cabaretiers bij Lachstof, inclusief een leuke MC.
Het zevende seizoen van Lachstof wordt nóg beter en leuker, want je krijgt elke avond maar liefst drie aanstormende talenten te zien! 

* In verband met de coronamaatregelen is Lachstof verplaatst naar de Leidse Schouwburg. Komende maanden dus even niet in Theater Ins Blau, maar in de echte cabaret schouwburg!

Leids Cabaret Festival

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival is meer dan alleen een cabaretwedstrijd waarbij een jury -en publieksprijs worden uitgereikt. De periode voorafgaand aan de finale avond in de Leidse Schouwburg is minstens zo belangrijk... Juist dat maakt meedoen aan het Leids Cabaret Festival zo'n te gekke ervaring!


 

Cabaretvoorstellingen