Kamermuziekweekend: Brodsky Quartet

Een weekend vol meesterwerken

GEANNULEERD - Het Britse Brodsky Quartet heeft besloten niet meer op te treden dit seizoen. Met het oog op de slechte situatie in Engeland en de onzekerheid rondom lockdowns vinden zij dit niet verantwoord. Heel begrijpelijk, maar natuurlijk ook heel jammer. We weten zeker dat we hen in de toekomst weer in Leiden zullen verwelkomen.

 

Terug naar de basis. Hoe groot is je aanpassingsvermogen? Deze tijd vraagt van iedereen het maximum aan flexibiliteit – van u, van ons, en zeker ook van de musici.

Het Brodsky Quartet bracht al eerder, en met veel succes, marathon-kwartetweekenden naar Leiden: alle vijftien van Sjostakovitsj, de late Beethovens. Dit jaar zouden ze een marathon met Schubert en Zemlinsky spelen; Weense Meesters.

Het oorspronkelijke plan voor dit weekend werd gesaboteerd door het coronavirus, maar het Brodsky Quartet draaide zijn hand niet om voor een prachtig alternatief programma. We krijgen dus wel een mooi weekend vol strijkkwartetten!

Met de strijkkwartetten van Benjamin Britten gaat het Brodsky Quartet terug naar zijn basis. Daarnaast staan de mooiste kwartetten van Schubert als een huis. Drie concerten met de allermooiste muziek.

'De nieuwe primarius van het Brodsky Quartet, Gina McCormack verricht wonderen. Nog nooit speelde dit viertal zó op elkaar gericht, kreeg de vierkleurigheid zó’n magische samenklank; onderging de gouden Aalmarktzaal zo betoverend mooi een Brodsky optreden.' (Leids Dagblad)