Bezoekersinformatie

Je bezoek

Kom op tijd
Laatkomers lopen het risico niet meer toegelaten te worden tot de voorstelling. Omdat het storend kan zijn voor zowel bezoekers aan een concert of voorstelling als voor het theater- of muziekgezelschap, geldt dat laatkomers alléén worden toegelaten als het optredende gezelschap hier geen bezwaar tegen heeft en als er gemakkelijk bereikbare (en onbezette) stoelen zijn. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Pauze- en eindtijden vind je in de servicemail die wij een aantal dagen voor de voorstelling sturen.

Openingstijden foyers
Voor aanvang van een voorstelling of concert in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal zijn de foyers bij de betreffende zaal geopend vanaf 45 minuten voor aanvang. Bij een inleiding is het theater 15 minuten voor aanvang van de inleiding geopend.

Pauzedrankje, garderobe en programmaboekje
Bij vrijwel iedere voorstelling in de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal is het gebruik van bewaakte garderobe, een drankje in de pauze en een programmatoelichting (bij klassieke concerten) bij de toegangsprijs inbegrepen. Heeft de voorstelling of het concert geen pauze, dan wordt je drankje na afloop geserveerd.

Versterkt geluid? Pak de gratis wegwerp-oordoppen!
Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruik gemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt de keuze meestal bij het gezelschap. Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal vindt het belangrijk veilig en goed om te gaan met versterkt geluid.
Op verzoek kan je gebruik maken van gehoorbescherming. Deze wegwerp-oordoppen kan je gratis afhalen bij één van de garderobes.


Kaartverkoop

Kaarten kwijt?
Geen nood! Als je kaarten koopt met je account kunnen we je kaarten altijd terugvinden in ons systeem. Laat bij de kassa duplicaten printen. Ook is het mogelijk om kaarten opnieuw te downloaden via 'Mijn Theater'.

Verhinderd
Je kan je kaarten tot 2 dagen voor de voorstelling of het concert annuleren. Administratiekosten bedragen hiervoor € 2,50 per kaart. Voor het resterende bedrag ontvang je een digitaal tegoed dat onbeperkt geldig is. Dit tegoed is gekoppeld aan je account en kan je gebruiken als betaalmiddel bij nieuwe bestellingen. Dit kan zowel bij bestellingen via de website als bestellingen aan de kassa.

Weet waar je koopt!
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen tegen woekerprijzen. Dat willen we voorkomen. Zorg dat je kaarten koopt bij officiële verkooppunten, lees hier meer: www.weetwaarjekoopt.nl.

Wachtlijst
Als een voorstelling is uitverkocht, kom je op een wachtlijst te staan. Meer informatie over de wachtlijst vind je op deze pagina.

Digitaal tegoed

Waar kan ik mijn digitale tegoed inzien? 
Je digitale tegoed kan je terugvinden in je account op onze website. Dit doe je door rechtsboven op Mijn Theater te klikken. Dan kies je ‘Inloggen met een account’. Heb je nog nooit ingelogd? Kies dan ‘Wachtwoord vergeten?’. Gebruik altijd het e-mailadres waarmee je ook de bestelling hebt gedaan.

Ik heb geen account, hoe kom ik dan toch bij mijn tickets/digitale tegoed? 
Zodra je tickets boekt maken wij automatisch een account aan met je e-mailadres. Heb je dit nog nooit gebruikt? Kies dan voor ‘Wachtwoord vergeten?’, dan krijg je een wachtwoord toegestuurd.

Hoe gebruik ik mijn digitale tegoed?
Je kan je digitale tegoed gebruiken in stap 6 van het bestelproces. Onderaan kan je ervoor kiezen je digitale tegoed te gebruiken om mee te betalen. Je hoeft het tegoed niet in één keer op te maken. Is het niet voldoende? Dan kan je bijbetalen met één van de andere betaalmethodes.


Pinnen en contactloos betalen
Bij de informatie- en kaartverkoopbalie aan de Breestraat, aan de kassa in de Leidse Schouwburg en aan de bar in de foyers kan alleen gepind worden. Dit in verband met de veiligheid van ons personeel. Contant betalen is niet mogelijk.

Wijzigingen
In de programmering kunnen wijzigingen optreden in bijvoorbeeld speeldata, programma of rolverdeling. Wijzigingen kan je vinden op de website. Indien nodig word je persoonlijk via e-mail, telefoon of post geïnformeerd.
Kan je daarom wijzigingen in je adresgegevens op tijd aan ons doorgeven? Dit kan via informatie en Kaartverkoop. Programma- of rolwijzigingen geven geen recht op restitutie.

Leeftijdsindicatie
Bij jeugdvoorstellingen en -concerten staan leeftijdsindicaties. Dit op nadrukkelijk verzoek van de spelers. Je wordt aangeraden deze te hanteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend. Bij verschillende (jeugd)voorstellingen staat een kindprijs. Deze geldt voor kinderen t/m 12 jaar. Het kan zijn dat je bij de kaartcontrole gevraagd wordt om de leeftijd van je kind aan te tonen.

Helaas kunnen baby's niet bij een voorstelling aanwezig zijn. Uitzondering zijn de Babyconcerten.

Stoelverhoger
Theaterstoelen zijn berekend op de maten van volwassenen. Maak daarom voor je kinderen gebruik van de gratis stoelverhogers! Deze zijn voor aanvang verkrijgbaar bij de garderobe.