Bezoekersinformatie

Uw bezoek


In tijden van corona is alles een beetje anders. Bekijk ook onze nieuwe huisregels en richtlijnen met betrekking tot de 1,5 meter maatregelen.

Kom op tijd
Laatkomers lopen het risico niet meer toegelaten te worden tot de voorstelling. Omdat het storend kan zijn voor zowel bezoekers aan een concert of voorstelling als voor het theater- of muziekgezelschap, geldt dat laatkomers alléén worden toegelaten als het optredende gezelschap hier geen bezwaar tegen heeft en als er gemakkelijk bereikbare (en onbezette) stoelen zijn. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Pauze- en eindtijden vindt u in de servicemail die wij een aantal dagen voor de voorstelling sturen.

Openingstijden foyers
Voor aanvang van een voorstelling of concert in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal zijn de foyers bij de betreffende zaal geopend vanaf 30 minuten voor aanvang. Bij een inleiding is het theater 15 minuten voor aanvang van de inleiding geopend.

Pauzedrankje, garderobe en programmaboekje
Bij vrijwel iedere voorstelling in de Leidse Schouwburg  en Stadsgehoorzaal is het gebruik van bewaakte garderobe, een drankje in de pauze en een programmatoelichting (bij klassieke concerten) bij de toegangsprijs inbegrepen. Heeft de voorstelling of het concert geen pauze, dan wordt uw drankje na afloop geserveerd.

Versterkt geluid? Pak de gratis wegwerp-oordoppen!
Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruik gemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt de keuze meestal bij het gezelschap. Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal vindt het belangrijk veilig en goed om te gaan met versterkt geluid.
Op verzoek kunt u gebruik maken van gehoorbescherming. Deze wegwerp-oordoppen kunt u gratis afhalen bij één van de garderobes.


Kaartverkoop

Kaarten kwijt?
Geen nood! Als je kaarten koopt met je account kunnen we je kaarten altijd terugvinden in ons systeem. Laat bij de kassa duplicaten printen. Ook is het mogelijk om kaarten opnieuw te downloaden via 'Mijn Theater'.

Verhinderd
U kunt uw kaarten tot 2 dagen voor de voorstelling of het concert annuleren. Administratiekosten bedragen hiervoor € 2,50 per kaart. Voor het resterende bedrag ontvangt u een digitaal tegoed dat onbeperkt geldig is. Dit tegoed is gekoppeld aan uw account en kunt u gebruiken als betaalmiddel bij nieuwe bestellingen. Dit kan zowel bij bestellingen via de website als bestellingen aan de kassa. 

Weet waar je koopt!
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen tegen woekerprijzen. Dat willen we voorkomen. Zorg dat je kaarten koopt bij officiële verkooppunten, lees hier meer: www.weetwaarjekoopt.nl.

Wachtlijst
Als een voorstelling is uitverkocht, komt u op een wachtlijst te staan. Meer informatie over de wachtlijst vindt u op deze pagina.

 Digitaal tegoed

Waar kan ik mijn digitale tegoed inzien? 
Uw digitale tegoed kunt u terugvinden in uw account op onze website. Dit doet u door rechtsboven op Mijn Theater te klikken. Dan kiest u ‘Inloggen met een account’. Heeft u nog nooit ingelogd? Kies dan ‘Wachtwoord vergeten?’. Gebruik altijd het e-mailadres waarmee u ook de bestelling heeft gedaan. 

Ik heb geen account, hoe kom ik dan toch bij mijn tickets/digitale tegoed? 
Zodra u tickets boekt maken wij automatisch een account aan met uw e-mailadres. Hebt u dit nog nooit gebruikt? Kies dan voor ‘Wachtwoord vergeten?’, dan krijgt u een wachtwoord toegestuurd. 

Hoe gebruik ik mijn digitale tegoed? 
U kunt uw digitale tegoed gebruiken in stap 6 van het bestelproces. Onderaan kunt u ervoor kiezen uw digitale tegoed te gebruiken om mee te betalen. U hoeft het tegoed niet in één keer op te maken. Is het niet voldoende? Dan kunt u bijbetalen met één van de andere betaalmethodes. 


Pinnen en contactloos betalen
Bij de informatie- en kaartverkoopbalie aan de Breestraat, aan de kassa in de Leidse Schouwburg en aan de bar in de foyers kan alleen gepind worden. Dit in verband met de veiligheid van ons personeel. Contant betalen is niet mogelijk.

Wijzigingen
In de programmering kunnen wijzigingen optreden in bijvoorbeeld speeldata, programma of rolverdeling. Wijzigingen kunt u vinden op de website. Indien nodig wordt u persoonlijk via e-mail, telefoon of post geïnformeerd.
Kunt u daarom wijzigingen in uw adresgegevens op tijd aan ons doorgeven? Dit kan via informatie en Kaartverkoop. Programma- of rolwijzigingen geven geen recht op restitutie.

Leeftijdsindicatie
Bij jeugdvoorstellingen en -concerten staan leeftijdsindicaties. Dit op nadrukkelijk verzoek van de spelers. U wordt aangeraden deze te hanteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend. Bij verschillende (jeugd)voorstellingen staat een kindprijs. Deze geldt voor kinderen t/m 12 jaar. Het kan zijn dat u bij de kaartcontrole gevraagd wordt om de leeftijd van uw kind aan te tonen.

Helaas kunnen baby's niet bij een voorstelling aanwezig zijn. Uitzondering zijn de Babyconcerten.

Stoelverhoger
Theaterstoelen zijn berekend op de maten van volwassenen. Maak daarom voor uw kinderen gebruik van de gratis stoelverhogers! Deze zijn voor aanvang verkrijgbaar bij de garderobe.