Bezoekersinfo


Aanvangstijden

De voorstellingen in de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal beginnen op wisselende tijden. Laatkomers lopen het risico niet of later te worden toegelaten. Dit op nadrukkelijk verzoek van spelers en bezoekers. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Pauze- en eindtijden vindt u op de website.


Openingstijden foyers

Voor aanvang van een voorstelling of concert in de Leidse Schouwburg of Stadsgehoorzaal zijn de foyers bij de betreffende zaal geopend vanaf 45 minuten voor aanvang. Bij een inleiding is het theater 15 minuten voor aanvang van de inleiding geopend.


Pinnen en contactloos betalen  

Sinds 1 september 2015 kan er bij de informatie- en kaartverkoopbalie aan de Breestraat, aan de kassa in de Leidse Schouwburg en aan de bar in de foyers alleen nog maar gepind worden. Dit in verband met de veiligheid van ons personeel. Contant betalen is niet meer mogelijk.

Om het afrekenen bij onze bar nog sneller te laten verlopen kunt u - naast het reguliere pinnen - ook contactloos pinnen. Dit is mogelijk bij bedragen tot € 25,-. Uw pinpas is geschikt voor contactloos pinnen als u onderstaand symbool op uw pas heeft staan.

Pauzedrankje, garderobe en programmaboekje

Bij vrijwel iedere voorstelling in de Leidse Schouwburg  en Stadsgehoorzaal is het gebruik van bewaakte garderobe, een drankje in de pauze en een programmatoelichting (bij klassieke concerten) bij de toegangsprijs inbegrepen. Heeft de voorstelling of het concert geen pauze, dan wordt uw drankje na afloop geserveerd.


Toegangscontrole

Toon uw toegangsbewijs (digitaal of in print) bij de toegangscontrole en houd eventuele kortingspassen bij de hand.

Kaarten kwijt?

Laat dan bij de kassa duplicaten printen. Hiervoor betaalt u € 2,50 per transactie.

Verhinderd

U kunt uw kaarten tot 2 dagen voor de voorstelling of het concert annuleren. Administratiekosten bedragen hiervoor € 2,50 per kaart. Voor het resterende bedrag ontvangt u een waardebon die u tot 1 jaar na uitgifte kunt inwisselen. Na verloop van deze periode wordt het tegoed automatisch overgemaakt aan het Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal Fonds.

Weet waar je koopt!

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen tegen woekerprijzen.  Lees meer (http://www.weetwaarjekoopt.nl/)

Versterkt geluid ? Pak de gratis wegwerp-oordoppen!

Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruik gemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt de keuze meestal bij het gezelschap. Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal vindt het belangrijk veilig en goed om te gaan met versterkt geluid.
Op verzoek kunt u gebruik maken van gehoorbescherming. Deze wegwerp-oordoppen kunt u gratis afhalen bij één van de garderobes.


Wijzigingen

In de programmering kunnen wijzigingen optreden in bijvoorbeeld speeldata, programma of rolverdeling. Wijzigingen kunt u vinden op de website en in ons magazine Spotlicht. Indien nodig wordt u persoonlijk via e-mail, telefoon of post geïnformeerd.
Kunt u daarom wijzigingen in uw adresgegevens op tijd aan ons doorgeven?. Dit kan via informatie en Kaartverkoop. Programma- of rolwijzigingen geven geen recht op restitutie.


Leeftijdsindicatie

Bij jeugdvoorstellingen en -concerten staan leeftijdsindicaties. Dit op nadrukkelijk verzoek van de spelers. U wordt aangeraden deze te hanteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend. Bij verschillende (jeugd)voorstellingen staat een kindprijs. Deze geldt voor kinderen t/m 12 jaar. Het kan zijn dat u bij de kaartcontrole gevraagd wordt om de leeftijd van uw kind aan te tonen.

Helaas kunnen baby's niet bij een voorstelling aanwezig zijn. Uitzondering zijn de Babyconcerten.

Stoelverhoger

Theaterstoelen zijn berekend op de maten van volwassenen. Maak daarom voor uw kinderen gebruik van de gratis stoelverhogers! Deze zijn voor aanvang verkrijgbaar bij de garderobe.


Foto- en/of geluidsopnamen

Zonder uitdrukkelijke toestemming is het niet toegestaan in de zaal video-, geluidsopnames en/of foto‘s te maken.

Mobiele telefoons uit

U wordt vriendelijk verzocht uw mobiele telefoon uit te zetten tijdens de voorstelling of het concert om hinder bij de productie en uw medebezoekers te voorkomen.

Algemene voorwaarden

Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD.