Beeldmerk LCF 2023

Aanmeldingen Leids Cabaret Festival gestart!

Het is alweer tijd voor de 44ste editie van het Leids Cabaret Festival. De Leidse Schouwburg is al sinds 1987 het podium voor “Het Leids”, dat een podium biedt voor jong cabarettalent. Het LCF kent een juryprijs en een publieksprijs en sinds een aantal jaar ook een studentenprijs. Veel deelnemers en winnaars zijn nu nog steeds bekend als cabaretier. Enkele oud-finalisten zijn: Najib Amhali, Paulien Cornelisse en Kasper van der Laan. En van de jongere generatie: Lisa Ostermann, Jasper van der Veen en Martijn Kardol.

Meedoen aan het Leids Cabaret Festival is een groot avontuur. Het begint met de inschrijving, en daarna de audities in café de Leidse Lente. Als je je daar doorheen hebt geslagen komt het stressvollere gedeelte. Als deelnemer wordt je klaargestoomd voor een waanzinnige week in de schouwburg, waarbij je volledig in de watten wordt gelegd zodat je kunt shinen voor ruim 500 man publiek in het oudste nog in gebruik zijnde theater van Nederland.

Ben jij of ken jij iemand die gemaakt is om op het podium te staan en mensen aan het lachen te maken? Geef je dan hier op voor het Leids Cabaret festival 2023 en misschien zien we je binnenkort wel stralen op ons podium. De inschrijvingen sluiten op 16 december 2023.

Ben je niet zo’n podiumbeest, maar wel goed in het geven van je ongezouten mening? Voor aankomende editie is het LCF op zoek naar vier studenten die plaats willen nemen in de studentenjury. Inschrijven kan tot 1 december 2023.